Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Instagram@ateliersarahverlinden

© 2019 by Sarah Verlinden​. Proudly created with Wix.com

Off-shoulder top - #refashion #alteritaugust

Instagram is 'the place to be' voor # trends en challenges. Elke maand gaan er # de ronde zoals #memademay, #braugust en #alteritaugust. Deze laatste inspireerde me om een blogpost te schrijven over mijn laatste project.
Deze maand is het #alteritaugust! 'Alter it august' is opgezet door Mia van @sewnorth.

Lees alles over deze leuke challenge op haar blog via deze link.

"#AlterItAugust is a sewing challenge to examine your wardrobe and bring life and love to unworn garments."

Naar aanleiding van #alteritaugust ging ik aan de slag met een vintage blouse die ik al een tijdje in mijn kast had hangen. Ik vond dit mooie blouse in een vintage shop enkele weken geleden. De print en type stof maakten het ideaal om er een zomers refashion project van te maken.

Als ik opzoek ga naar vintage kledingstukken kijk ik vooral naar de stof en de kwaliteit. Ik zoek kledingstukken met een fijne print. Vaak ligt het een tijdje in mijn kast voor ik er iets mee doe. Het ligt te wachten tot ik de juiste inspiratie heb gevonden. In dit geval was #alteritaugust de ideale inspiratie.


De blouse is gemaakt van 100% linnen, in maat 48, en van het Italiaanse merk Luigi Lambertino. De blouse heeft leuke, rode knopen die ik zeker wilde behouden.

Om toch een richtlijn te hebben gebruikte ik het Burda patroon 07/2019 #127. Ik paste de mouwen en lengte aan naar mijn maat en smaak.

In de foto: Off-The-Shoulder Tunic (Plus Size) 07/2019 #127 Link


Ik verwijderde de kraag en het bovenste gedeelte om een off-shoulder effect te maken. Je kunt eenvoudig dit effect verkrijgen door een tunnel te naaien en te rimpelen met een elastiek. De mouwtjes paste ik een beetje aan en naaide ze opnieuw aan de blouse. Alle naden werden afgewerkt met de lock machine voor een nette afwerking.


De zoom was wat slordig dus die moest ik losmaken, inkorten, en opnieuw naaien. Hier is de afgewerkte top:

Het resultaat is een super leuke top die je op twee manieren kan dragen: als off-shoulder top of als een top met mouwtjes en ronde hals. De top is ideaal voor het zomerse weer maar kan ik ook in het najaar dragen. Aangezien de top los en ruim is kan ik deze nog dragen voor de laatste weken van mijn zwangerschap.

Ik kijk er al naar uit om de volgende challenge hier uit te schrijven! Stay tuned!


Sarah x

3 keer bekeken