Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Instagram@ateliersarahverlinden

© 2019 by Sarah Verlinden​. Proudly created with Wix.com

Knuffel Walvis van spijkerstof - #refashion project

Deze leuke walvis knuffel wilde ik al een tijdje maken. Ik wilde een 'gebruikte' en 'vintage' look creëren. Als stof gebruikte ik oude spijkerstof hemden voor het ideale effect. Het resultaat is zo lief!In de foto: mijn versie van Burda Style's knuffelbeest walvis.


Ik wilde dit leuke knuffel al een tijdje maken... Eigenlijk al sinds het patroon verscheen in 2016 in de december uitgave van BurdaStyle. We verwachten binnenkort onze eerste dochter dus was dit het ideale moment om eindelijk dit knuffel te maken voor haar.

In de foto: Patroon knuffelbeest walvis Burda 12/2016 #134 Link


De beschrijving is duidelijk uitgelegd in het tijdschrift. Ik begon met het overnemen van het patroon. Je ziet de walvis al verschijnen.

In de foto: het patroon is klaar om op de stof te spelden.


Ik haalde de hemden uit elkaar zodat ik de verschillende patroondelen eenvoudig kon opspelden. Het hemd met de lichte kleur gebruikte ik voor de buik van de walvis. Naad waarden toevoegen, uitknippen, en dan alles in elkaar naaien.

In de foto: puzzelen om alle patroondelen op de hemden te passen.

In de foto: Ik gebruikte een basis steeklengte en naaigaren.


Nadat alle stofdelen geknipt en genaaid waren kon het opvullen beginnen.

In de foto: de vinnen zijn bijna klaar!


In de foto: Ik vulde de walvis op met synthetische kussen vulling van Ikea Link


Als laatste vulde ik de walvis op met kussen vulling. Ik gebruikte twee volledige kussens om de walvis mooi stevig op te vullen. De onderzijde naaide ik met de hand dicht.


In de foto: De afgewerkte walvis knuffel.


Het resultaat is zo leuk! Helemaal zoals ik het had gewild. Ik kan niet wachten om foto's te maken met onze kleine meid en deze lieve walvis!


Sarah x

3 keer bekeken