Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Instagram@ateliersarahverlinden

© 2019 by Sarah Verlinden​. Proudly created with Wix.com

Denim jasje - #refashion project

Het herfstseizoen is begonnen dus dat betekend zomerkleding uit en winterkleding in. Een ideaal moment om mijn kledingkast op te ruimen en te ordenen. Kledingstukken die we niet dragen brengen we naar de textielinzameling, of ik bewaar ze voor een refashion project. Dit keer bewaarde ik een paar leuke kledingstukken van Jochem, o.a. dit denim jasje. Ik ging meteen aan de slag voor een mini make-over.


Dit jasje is in de maat S en een slim-fit, dus een perfecte 'oversize' maat voor mij. De maat en fit waren ideaal dus ik vond het niet nodig om aanpassingen te maken. Ik wilde enkel een leuk detail toevoegen geïnspireerd op het trendy Off-white kledingmerk.

Zoals de meeste naaisters heb ik een grote doos met allerlei linten in mijn atelier staan. Dit grosgrain lint lag al een tijdje op een project te wachten. De grote letters en contrasterende kleuren pasten perfect bij het idee dat ik had voor dit project.

Om rafelen te voorkomen kan je de rand van het lint lichtjes verwarmen en het materiaal laten smelten.

Als detail hergebruikte ik een plastic gesp van een oud Eastpack tasje.

Ik naaide het lint aan beide zijden vast op het jasje met zwart naaigaren.

Door het lint op hoge temperatuur te strijken smelten de letters en krijg je een verouderd effect.

Ik ben helemaal 'in love' met het eindresultaat! Een denim jasje is zo veelzijdig dat je het met allerlei kledingstijlen kan dragen. Ik koos hier voor een aansluitende zwarte jurk met Fila sneakers, een fluwelen heuptasje, en grote oorringen.Dit project was klaar in no-time. Door het eenvoudig toevoegen van een klein detail creëer je een nieuwe stijl en een nieuw kledingstuk. Op naar het volgende project!


Sarah x

7 keer bekeken